Αμπελώνες Κων/νου Ν. Πυργάκη

Αμπελώνας

ampelonasΤο 1998 ο Κων/νος Ν. Πυργάκης ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης Οινοποιείο Κων/νου Ν. Πυργάκη παρήγαγε το πρώτο του κρασί από τα αμπέλια της.

Έκτοτε η ανάπτυξη της επιχείρησης ήταν ραγδαία.

Η  βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων που βρίσκονται στα υψίπεδα του Ασπροκάμπου και η εμφιάλωση των κρασιών σε 36 διαφορετικές συσκευασίες σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου και του εμφιαλωτηρίου με ανοξείδωτα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας κατέστησαν τα προϊόντα της επιχείρησης ανταγωνιστικά, προσιτά και εξαιρετικά ποιοτικά.

 

 

 

Η φυσιολογία του εδάφους

Οι αμπελώνες της επιχείρησης που βρίσκονται σε αυτά τα υψίπεδα, διαφέρουν υψομετρικά και κυμαίνονται από 700 μέχρι 850 μέτρα. Αυτή η διακύμανση είναι που επιτρέπει την καλλιέργεια πολλών ελληνικών και ξένων ποικιλιών στις ιδανικότερες εδαφολογικές αλλά και κλιματολογικές συνθήκες.

 

 

 

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ το ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ. ο ΡΟΔΙΤΗΣ, ο ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ, το CABERNET SAUVIGNON, το MERLOT, το SAUVIGNON BLANC.

Στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι η εγκατάσταση και η βιολογική καλλιέργεια ανερχόμενων ελληνικών κυρίως ποικιλιών.

Member Login

×